Referat: Munka Ljungby IF (9m) - Farstorps GoIF/Hästveda IF

Bortaseger!
Munka Ljungby IF - Farstorp/Hästveda

1-6

Ett 25-tal Farstorp/Hästveda-supportrar hade letat sig hela vägen till Munka IP för att stötta tjejerna i matchen mot Munka Ljunby. Förvånansvärt många med tanke på lördagens cykelfest i Hästveda men ett flertal HIF:arna var tydligt märkta av gårdagskvällens hålligång. Än om inte alla kom i tid så missades inte mycket av matchen eftersom även domaren var över en halvtimme försenad.

Farstorp/Hästveda drar upp ett högt tempo från start med ett snabbt och elegant passningsspel som får hemmalaget att se ut som träningskoner. Chanserna haglar och det enda som sätter stopp för ett mål är att tjejerna själva överarbetar tillfällena och vill göra det snyggt. Men efter 15 minuter lyckas Alice frispela Elin som tack och lov inte har någon att passa utan måste själv rulla in ettan. Tio minuter senare kommer tvåan och återigen är det Alice som på en frispark hittar Elin ute på högerkanten där hon från en helt omöjlig vinkel lyckas få nätet att rassla. Farstorp/Hästveda fortsätter sin press och redan i den 28:e minuten är dags igen när Moa Nilsson fångar upp en rensning och drar på direkt så att nätet står som strut bakom Munka-målisen. Halvleken avslutas med fyra märkliga minuter. Det inleds med att Steffi tar en löpning längs kanten för att sedan slå ett inlägg som Elna tar tag i och lugnt placera in i mål, 0-4 är spikat i minut 37. I den 39:e minuten gör Steffi en repris och sätter fart längs kanten igen. Denna gång serveras Ester ett inlägg som gör en klassnertagning och klipper till så att bollen skriker hela vägen mot mål, 0-5 sitter där. Den följande och sista minuten av halvleken glömmer ett målrusigt Farstorp/Hästveda att spela av och Munka kan lite väl enkelt reducera till 1-5.

Andra halvlek börjar bra med en frispark redan i den 43:e minuten och Alice ställer upp likt Ronaldo bakom bollen. Hon väljer att slå en perfekt avvägd boll mot Emma N som retfullt enkelt passerar målvakten med en lugn halvvolley. Coach Thomas inser att matchen är avgjord och börjar rulla runt på spelarna samt testa dem på lite nya positioner. Matchen fortsätter trots allt med ett stort spelövertag för gästerna men utan de där riktigt vassa chanserna. I den 68:e minuten får Munka Ljungby sin chans att kunna jämna ut matchen då Elin åker på en utvisning. Men det som händer är att matchen blir en än mer avslagen historia med väntan på slutsignalen. Det enda utanför den ordinarie lunken som liknar en händelse är när även en Munka-spelare blir utvisad. Den mycket kräsna Farstorp/Hästveda-publiken sitter mest och muttrar de sista minuterna och verkar märkbart missnöjda med det knappa 5-målsövertaget.

Coach Thomas sammanfattar det hela med ”en dag på jobbet”. Han överväger även att lägga om resterande matcher till veckomatcher för att få en större och framförallt fräschare fanclub med sig på matcherna.
- ”Alla de här idrottsfesterna och cykelfesterna verkar sätta sina spår.”